KUN TONTISTA TULEE RAKSA

06.01.2021

Anteeksi, että olen ollut koko viime syksyn hiljaa blogissani. Tontillamme tehtiin maatyöt loppukesästä ja sen jälkeen kului useampi kuukausi pystyttäjiä odotellessa. Siinä välissä emme pyöritelleet peukaloitamme.

Teimme taustalla isoja päätöksiä sähköihin, valoihin, sisustusmateriaaleihin, sisäportaisiin, keittiöön, kodinhoitohuoneeseen, väreihin ja vaikka mihin liittyen. 

Kuten jo aiemmin on todettu: yhteen taloon liittyen tehdään vähintään satatuhatta päätöstä. Lisäsin itse tuon sanan vähintään. Uskon, että todellisuudessa puhutaan viidestäsadastatuhannesta päätöksestä...

Nyt yhtäkkiä olemme kohdassa, jossa ikkunat on asennettu paikoilleen, ulkoverhoustyöt on aloitettu ja parin viikon päästä tehdään jo lattiavalu. Sitä ennen paikalleen laitetaan myös ovet ja päälle lämmöt. Enää ei puhuta tontista, vaan raksasta. Meidän raksasta. 

Olen ihan tosi tyytyväinen meidän taloa tekeviin timpureihin. Sama kaksikko rakentaa taloamme alusta loppuun saakka ja oman osuutensa tekevät lvi-ammattilaiset sekä sähköasentajat. Kun talon seinät pystytettiin, vein timpureille tuoretta pullaa. En tiedä, söivätkö he tuliaisiani, mutta todennäköisesti tein tavalla tai toisella vaikutuksen seistessäni kyyneleet poskillani (onnenkyyneleet) pullapussi kädessäni ja sopersin kiitoksia hyvästä työstä jo tässä vaiheessa. 

Päätöksestä rakentaa toinen talo on kulunut jo kaksi vuotta. Siihen on mahtunut monta unetonta yötä lukemattomia päätöksiä - niitä satojatuhansia päätöksiä - tehdessä ja pohtiessa, että ovatko ne varmasti oikeita? Erään ystäväni isä sanoi aikoinaan, että päätöstä tehdessä ei voi kuin luottaa tekevänsä oikein ja vasta jälkikäteen tietää, menikö päätös maaliin vai ei. Ja näin se on myös rakentaessa. Päätöksiä tehdään jatkuvasti ja talon valmistuttua katsotaan, mitä tulikaan päätettyä. Toistaiseksi oloni kaikista valinnoista on vahvasti hyvän puolella. 

Uusi vuosi on startattu ja parempaa kohti mennään. Seuraavassa päivityksessä voisin kertoa, miten Joperan talo nousee pystyyn. Se prosessi on mielestäni tosi mielenkiintoinen. Kuulumisiin!