KUOLLUT ÖTÖKKÄ MENI IHONI ALLE

25.09.2019

Kaikki puhuvat siitä nyt - ihan kaikki: kuollut ötökkä on vatsalihasliike, joka jokaisen on otettava haltuun viimeistään tänä syksynä! Kyse on vatsarutistuksesta, jota tehdään makuulla, selkä tasaisesti kiinni lattiassa, jalat ilmassa 90-asteen kulmassa ja kädet osoittaen kohtisuoraan kattoon. Olkapäät pysyvät rentoina, eikä niitä saa nostaa korviin. Liike tehdään vastakkaista kättä ja jalkaa vuorotellen toisiaan kohti kurottaen. Nimi "dead bug" on syntynyt, kun liike näyttää selälleen kierähtäneen ötökän sätkimiseltä. Joko kokeilit? Niin minäkin - ysärillä!

Rakastan eri trendejä ja niiden vuorovesimaista aaltoilua villityksestä toiseen ja takaisin. Moneen trendiin olen mennyt myös mukaan: milloin testailen uunifetapastaa, milloin hiit-treeniä tai vien koko perheen Viroon Saaremaalle lomalle, koska niin moni on paikkaa viimeisen puolen vuoden aikana kehunut. Trendithän helpottavat elämää merkittävästi. Kun joku kertoo, mitä juuri nyt kannattaa tehdä, ei itse tarvi oikeastaan edes ajatella. Kun kulkee oikean virran mukana massan osoittamaan suuntaan, ei voi eksyä edes vahingossa.

Viimeisen kahden vuoden aikana olen kuitenkin laiskistunut. Tai sitten olen kasvanut aikuisemmaksi, joko tai. Olen kuitenkin huomannut jättäytyneeni tarkoituksella pois trendiveneiden kyydistä. Vieläkin tarkemmin sanottuna olen kyllä tietoinen, mikä milläkin hetkellä on in, mutta en tahallanikaan halua osoittaa sitä vaikkapa pukeutumisellani. En tietenkään halua erottua joukosta epäedukseni, mutta en tarvitse viimeisintä muotitakkia osoittaakseni merkittävyyttäni. Haluan olla itseni, en lauman näköinen.

Kun joku kertoo, mitä juuri nyt kannattaa tehdä, ei itse tarvi oikeastaan edes ajatella. 

Ehkä trendien toteuttamisesta osittainen luopuminen kertoo myös väistämättömästä ikääntymisestä. Olen kärsinyt jo paristakin "kuulen äitini sanovan näin" -hetkestä, kun olen kiljaissut: "Mulla oli tuollainen paita, kun olin kuusitoista!" tai "Meillä oli olohuoneessa tällainen matto, kun menin vitosluokalle!" Tämä, jos mikä, on instant keski-ikäistymisen merkki. Ja se sattuu. Syvältä.

Mutta miten kuollut ötökkä pääsi ihoni alle? Kun luin uutisen tämän hetken kuumimmasta vatsalihasliikkeestä, heittäydyin välittömästi lattialle selälleen ja ryhdyin hommiin. "Tää on helppo! Tein näitä teininä ainakin sata putkeen!" En kuitenkaan jaksanut tehdä niitä enää yhtäsoittoa kuin kolmekymmentä ennen kuin oli pakko ottaa tauko. Sitä seurasi puuskutuslepo ja nöyrä palautushetki. Trendien seuraamiseen taitaa siis olla vielä aihetta. Ainakin jumppamatolla.