TÄMÄ YHDISTÄÄ KAIKKIA SUPERTÄHTIÄ

12.03.2019
Kuva: Nelonen Media
Kuva: Nelonen Media

Popsensaatio Marcus & Martinus vieraili ohjelmassamme Radio Aallon Dynastiassa. 17-vuotiaat norjalaiset kaksospojat ovat tällä hetkellä yksiä Euroopan kovimmista poppareista, heillä on yli 1,5 miljoonaa instaseuraajaa ja liuta hittibiisejä sekä levyjä jo useamman vuoden ajalta. Tänään he saapuivat markkinoimaan ensi kesän Suomen konserttiaan.

Olin saanut jo aiemmin käsityksen, että he ovat kohteliaita ja mukavia jalat maassa kulkevia poikia, mutta siitä huolimatta yllätyin täysin heidän kanssaan jutellessani. Pelkästään poikien tapa tervehtiä oli aidosti ystävällinen ja lämmin, minkä lisäksi he jaksoivat vitsailla ja naureskella kanssamme läpi haastattelun, vaikka samankaltaisia tilanteita heillä on sekä edessä että takanaan jopa tuhansia. Nämä nuoret miehet ovatkin sekä upeasti suoraan kasvaneita että kovia ammattilaisia alallaan.

Itsensä nostaminen muiden yläpuolelle on vain silkkaa hepulointia.

Olen toimittajan työssäni haastatellut viime vuosien varrella käsittämättömän määrän eri alojen ihmisiä. Oivalsin tänään M&M:n tapaamisen jälkeen, että todellisia starboja yhdistävät samat lainalaisuudet alasta riippumatta:

1) Menestyjä on ympärillään oleville ihmisille kohtelias ja ystävällinen. Hän on sitä myös aidosti silloinkin, kun kamera, mikit tai instalive ovat suljettuina.

2) Itsensä ja uransa kanssa tasapainossa oleva menestyjä harvemmin tekee itse itsestään numeroa. Hän tietää oman arvonsa, mutta keskittyy puhumaan ennemmin itselleen tärkeistä asioista kuin itsestään.

3) Mitä suurempi suosio menestyjällä on, sitä äänekkäämmin hän muistaa myös kiittää heitä, jotka ovat vaikuttaneet hänen urapolkuunsa yhteistyöllä tai muilla tavoin. Jättimenestystä on vaikea rakentaa aivan yksin ja sen hän myös ymmärtää.

Suurimman jäljen jättää suuri sydän.

Kaikkia tapaamiani supertähtiä on yhdistänyt ajatus siitä, että itsensä nostaminen muiden yläpuolelle on vain silkkaa hepulointia. On totta, että norsunluutorniin kipuaminen tekee ihmisestä lopulta vain yksinäisen nurkassa nyhjöttäjän. Ja se, jos mikä on surullista.

Uskon, että moni supertähdeksi haluava yllättyisi siitä maadoittuneen energian määrästä, mikä vaikkapa Marcuksesta ja Martinuksesta huokuu. Ja ehkäpä eniten itsestään meteliä pitävätkin he, joilla siihen on vähiten aihetta. Väitän, että he pelkäävät hyväntahtoisen inhimillisyyden olevan tylsää tai tavanomaista, eivätkä pohjimmiltaan luota itse riittävänsä sellaisenaan. Ja silloin mennään vikaan, koska suurimman jäljen jättää suuri sydän.