TALONRAKENNUS

Ryhdymme toista kertaa omakotitalon rakentajiksi. Tällä sivulla seuraan projektin etenemistä. 
 

Mistä aloittaisin? Sama kysymys oli mielessäni silloin, kun käynnistimme ensimmäistä taloprojektiamme kuin nyt tätä kirjoitusta aloittaessani. Sanotaan, että talonrakentamisen yhteydessä täytyy tehdä noin 100 000 päätöstä. Satatuhatta. Tontin löytymisen jälkeen seuraavaksi suurin päätös liittyy taloon: miten se rakennetaan, mistä materiaalista ja...

Kun rakensimme ensimmäisen kerran, osallistuimme kunnan tonttiarvontaan, jossa vaihtoehtoja oli lopulta kymmenkunta tietyllä rajatulla asuinalueella. Tällä kertaa tilanne tontin etsinnässä oli täysin toinen. Alue, jolle halusimme rakentaa oli vanha, jo täyteen rakennettu lähiö, jolta löytyy tontteja harvemmin kuin neuloja heinäsuovasta.

Oma talo edellyttää tonttia, jolle koti pystytetään. Jos mahdollinen rakentamisalue on mielessäsi laaja, on vaihtehtojakin enemmän. Kokosin alle muutaman perusasian, joiden pohdinta on tontin valinnassa olennaista.

Ryhdymme toista kertaa omakotitalon rakentajiksi. Tänään teimme lopullisen päätöksen talotoimittajasta ja laitamme nimet paperiin huomenna. Prosessi pelkästään tähän vaiheeseen oli pitkä, mutta nyt olo tuntuu jo "välivoittajalta."